Preporuke i pripreme za učenje

1. Kako funkcionira ovaj kurs?

Nanas Deutschkurs je online-video kurs njemačkog jezika, koji se sastoji od video lekcija, zadataka, pismenih vježbica, usmenih vježbica, slušanja i razumijevanja (uz kviz pitanja iza svake poslušane lekcije), interaktivnih zadataka i dijaloga, diktata (pravopisnih vježbica sa riješenjima), kviz iza svake video lekcije - kako biste sami provjerili nivo usvojenog znanja, tekstovi za razumijevanje te interaktivni vokabular. Naravno na kraju svake lekcije (koja se sastoji i do 6 video lekcija) se nalazi i gramatički video gdje je sažeta gramatika date nastavne jedinke. Svo nastavno gradivo je popraćeno korisnim savjetima za ispite svih nivoa. Kurs prati moj priručnik za B1 stepen (koji je u izradi), a gradivo odgovara referentnom eu sistemu za učenje stranih jezika!

2. Koji je najbolji način učnja?

Online video kurs je itekako super praktičan iz razloga što vrijeme i tempo svoga učenja odredjujete sami Vi. Ipak, nije dobro pretjerati, jer prebrzo učenje, tj. previše informacija ne donosi dugotrajne rezultate. Najoptimalnije je učiti svakodnevno i to izmedju pola sata i sat do dva. Dakle, pola sata je minimum. Naravno i više uz dovoljne pauze.

Slušajte tekstove i po nekoliko puta, dok ne usvojite akcenat neke Vama teške riječi. Kviz možete ponavljati do te mjere dok Vam svi odgovori ne budu ispravni i razmljivi. A naše interaktivne vježbe sačuva sistem kako bi se pratio Vaš napredak.


3. Problemi / poteškoće prilikom učitavanja videa i sl.

Ukoliko se desi pa ne možete pokrenuti video, diktati ne funkcioniraju ili audio - vježbice je nemoguće očitati - preporuka: uvijek prvo desktop browser na računaru ili laptopu. Ili instalirati Firefox ili google-chrome. Putem njih je uvijek moguće pokrenuti sve sadržaje teksta.

Naravno, tu je i kontakt e mail [email protected], te nam se u svako doba možete obratiti. Radit ćemo skupa s administratorima na riješenju tehničkih problema.

Radi Vaše lične sigurnosti molimo Vas da svoje podatke (svoj profil na www.nanas-deutschkurs.de) ne dijelite na drugu osobu ili na više osoba. Dijeljenje nije dozvoljeno, i ukoliko bude otkriveno, Vas profil se briše i blokira bez povrata novca na uplaćeni kurs. Radi Vaše sigurnosti i podataka kreditne kartice molimo Vas da mislite na to, jer mi ne preuzimamo odgovorost ukoliko se dovedete u tu situaciju. Svako snimanje ili pokušaj dijeljenja videa je kažnjivo i bit ce sankcionisano.

4. Zaboravili ste password?

Vrlo je bitno da pamtite svoju lozinku, medjutim ukoliko je zaboravite - nije strašno. Idite na opciju "Zaboravili ste šifru" (gornji desni ugao na stranici pod Prijavi se) i putem e-maila ćete dobiti novu i na taj način opet imati pristup svome kursu. Bitno je da se uvijek prijavite tačno onim e-mailom kojim ste se prvi put registrovali na stranici www.nanas-deutschkurs.de


Ovako funkcionira diktat!

Kliknite na start i diktat počinje.

1. Prvi put slušate diktat izgovoren normalnom brzinom. Ovdje samo slušate, nema pisanja!

2. Drugi put će diktat biti sporije izgovoren, dakle svaka rečenica će biti dva puta izgovorena. Ovdje pišete!

3. Kad završite diktat i sa kratkom ispravkom, kliknite na "Prikazati riješenje" - i tu će se pojaviti Vaš ispravan tekst - koji možete sa svojim ispisanim tekstom uporediti.

Diktat mozete vježbati neograničen broj puta.

Puno uspjeha!





Kao kontakt osoba sam za Vas lično tu i mozete me uvijek kontaktirati na facebook profilu Nanas Deutschkurs ili putem e-maila [email protected].


Upotpuni i nastavi  

 Info:  Drago nam je da vrijedno učite uz Nanas Deutschkurs. Vaši komenatri, pitanja i nedoumice su dobro došli. Obrada Vaših komentara može trajati od 5 do 8 radnih dana, unutar kojih će biti korigovani i oslobođeni. Vikendom i praznicima ne obrađujemo komentare.
Molimo Vas da se u svom komentaru držite konkretnog pitanja i isključivo onoga što se od Vas kroz video traži.
Imajte razumijevanja da na komentare sa predugim sastavima (osim ako se to isključivo ne traži u videu i to ca. 10 rečenica) ne možemo uvijek odgovoriti.

Opis

17 Komentari